Je lepší konzumovat rostlinné oleje a ztužené tuky než máslo či sádlo?
Z hlediska prevence nemocí srdce a cév jsou běžné rostlinné oleje a ztužené rostlinné tuky neporovnatelně vhodnější než sádlo a máslo.
Rubrika: Oleje a tuky
| Typ článku: Poradna výživy
Jejich hlavním nedostatkem je to, že obsahují velké množství polynesaturovaných tuků - mastných kyselin, a tak zvyšují nebezpečí propuknutí rakoviny.
Tomáš Husák, matematik a biolog, přední evropský odborník na zdravou výživu
Počet přečtení: 6306
Datum: 17. 10. 2010
Mohlo by vás zajímat
Tipy, jak minimalizovat spotřebu olejůJako prevence srdečních onemocnění se doporučují rostlinné oleje. Je to správné?Rostlinné oleje – méně infarktů, více rakoviny tlustého střevaČasto se setkáváme s tvrzením, že třeba do salátů je třeba přidat trochu oleje, aby se mohly využít vitamíny rozpustné v tucích (A, D, E, K). Jak to je?