Celozrnná pšeničná kaše
7 š sójového mléka, 2-2 1/2 š celozrnné pšeničné mouky (mírně nasucho opražené), 1/2 š rozinek, 2 čl vanilky, 4 čl medu (podle chuti i víc), špetka soli, 2 pl sezamových semínek, 2-3 pl vlašských ořechů
|
Typ článku: Recepty
Do vroucího, mírně osoleného mléka pomalu, za neustálého míchání přidáváme celozrnnou mouku. Podle potřeby přisypeme více nebo méně, než je uvedeno v receptu. Vaříme pomalu, za občasného míchání asi 8-10 minut. Před koncem varu přidáme propláchnuté rozinky. Servírujeme na talíře, polijeme medem, posypeme sezamovými semínky, pomletými vlašskými ořechy a ozdobíme ovocem podle vlastního výběru.
Kaše můžeme připravovat ze tří druhů obilí (pšeničná, žitná a ovesná celozrnná mouka).
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 7658
Datum: 26. 1. 2009