Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Celozrnné buchty v páře

Kvásek: Složení i postup jsou stejné jako v předchozím receptu.

1 š polohrubé mouky, 2 š celozrnné pšeničné mouky, 1 1/2 pl přírodního cukru, 1/3 čl soli

Kvásek smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

12 čl ovocného džemu nebo 12 ks měkkého ovoce, 3 pl rostlinného tuku, 2 pl karobu (svatojánský chléb), pokud není dostatečně jemný, pomeleme ho na kávovém mlýnku, 1-2 pl hroznového cukru

Vykynuté těsto dáme na pomoučněný vál, ještě ho pomoučníme a jemně rozválíme na středně silnou placku. Rozdělíme ho na 12 stejných částí a na každou dáme džem nebo kousky ovoce. Dáme k sobě protější rohy a těsto spojíme. Na pomoučněném vále necháme naplněné buchty dokynout (spojem dolů) a pak opatrně vložíme na pařák. V páře vaříme 7-12 minut (je třeba vystihnout čas, kdy jsou hotové). Při podávání polijeme rozpuštěným rostlinným tukem a posypeme směsí karobu a hroznového cukru.

Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin

Počet přečtení: 3275
Datum: 25. 1. 2009