Celozrnné pšeničné noky
Jsou vhodnou přílohou k jídlům s omáčkou nebo jako samostatný pokrm v kombinaci s dušeným zelím, upraveným tofu apod.
|
Typ článku: Recepty
celozrnná mouka pšeničná 5 š (1 š = 1,4 dl), sůl 1,5 čl, voda 3 š, voda dostatečné množství, sůl 1 čl, olej 1 pl
Suroviny smícháme a tím vytvoříme těsto. Těsto po chvilce stání protlačujeme do vařící osolené vody s přídavkem oleje přes cedník s velkými otvory. Za občasného zamíchání vaříme asi 10 minut. Těsto se nesmí rozpadat nebo rozvářet. Po uvaření je scedíme a propláchneme vodou. V případě, že noky nepodáváme ihned, můžeme je promastit olejem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 7259
Datum: 4. 11. 2009