Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Špenátové noky s česnekovou omáčkou

500 g špenátu jednu minutu povaříme v osolené vodě. Necháme vykapat a po vychladnutí vytlačíme vodu a jemně nasekáme. 1 balíček tofu natural (cca 220 g) nastrouháme na jemném struhadle a spolu se špenátem a 100-200 g CZ moky vypracujeme těsto.

Množství mouky se řídí podle toho, kolik vody se nám podařilo ze špenátu vymačkat. Těsto ochutíme sypkým würzlem a mokrýma rukama tvarujeme oválné noky, které obalíme v celozrnné mouce. Noky vaříme ve špenátovém vývaru asi 6 minut.

Podáváme polité česnekovou omáčkou: ve 250 ml sójové smetany nebo mléka rozmícháme lžíci kukuřičného škrobu a uvaříme jemnou omáčku, kterou ochutíme 3 i více prolisovanými stroužky česneku a případně solí.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4216
Datum: 3. 11. 2009