Chilli fazole s houbami
2 šálky fazole červená ledvina (v suchém stavu), 5 šálků vody, 2 nakrájené cibule, 2 nakrájené zelené papriky, 200 g nakrájených hub (možno vynechat), 6 stroužků utřeného česneku, 420 g rajčat v konzervě, rozmačkaných, 2 šálky rajčatového protlaku , 1 pl chilli koření, 1 pl sójové omáčky tamari
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Fazole vložte do velkého hrnce s vodou. Přiveďte k varu, dejte pod pokličku a 1 hodinu vařte na mírném plameni. Přidejte zbývající ingredience a vařte na mírném plameni ještě další 2 hodiny.
Během poslední hodiny vaření můžete přidat k chilli fazolím s houbami šálek mražené kukuřice. Chilli fazole se dají bez problémů připravit předem a před podáváním ohřát. Chcete-li, můžete je vařit i déle než 3 hodiny. Fazole budou ještě měkčí a chutě se více prolnou. Doba vaření fazolí se dá snížit, když je předem přes noc namočíte. Tento pokrm můžete připravit i v pomalém hrnci. Všechny ingredience vložte najednou do hrnce a vařte na vysokém stupni 6–8 hodin a na mírném stupni 12–14 hodin.
Počet přečtení: 5530
Datum: 18. 1. 2009