Chilli sin carne
Den předem namočené fazole důkladně propláchneme a vaříme v hrnci bez soli doměkka asi 25 minut. Scedíme a necháme pod pokličkou v hrnci.
Robi maso vložíme do mixéru a rozmělníme na strukturu mletého masa (můžeme to také nastrouhat na hrubém struhadle). Najemno nakrájenou cibuli vložíme do většího hrnce s rozpáleným olejem a restujeme dohněda. Postupně přidáváme nasekané chilli papričky, utřený česnek, římský kmín, protlak a papriku, mezi každým přidáním surovinu krátce orestujeme.
Zalijeme 600 ml vlažné vody, přisypeme polévkové koření a podusíme asi 15 minut. Přidáme rajčata, uvařené fazole, robi, sójovou omáčku, majoránku a ještě krátce podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí.
Servírujeme s bílou rýží. Můžeme zlehka posypat čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Ze Zeleninové kuchařky autora Petra Klímy. Vydalo nakladatelství Smart Press.