Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Chlupaté bramborové knedlíky

Stejný počet CZ rohlíků a velkých brambor. Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme najemno. Smícháme, trošku osolíme a necháme odpočinout. Pak mokrou rukou tvarujeme knedlíky (stejný počet jako rohlíků) a klademe na talíř.

Knedlíky mírně podlijeme vodou a v mikrovlnné troubě pod poklopem vaříme 10 minut. Nemám mikrovlnou troubu ráda, prakticky ji nepoužívám, ale tento způsob vaření je nejjistější. Lze vařit i klasicky ve vodě, ale nezaručuji úspěch. Vždy záleží na obsahu škrobu v bramborách, jestli se knedlíky ve vodě částečně nebo úplně neztratí. Tyto knedlíky můžeme vylepšit přidáním česneku nebo nastrouhaného uzeného tofu a pak podávat samotné jen s některým ze zelí nebo špenátů.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 4784
Datum: 24. 3. 2010