Knedlíky s jahodami
2 balíčky tofu natural (asi 450 g) nastrouháme na jemném struhadle, zvlhčíme 3-4 lžícemi lněného odvaru a s cca 140 g CZ pšeničné mouky vypracujeme těsto. Na pomoučeném prkénku tvoříme kulaté knedlíčky, které vaříme ve vodě asi 5 minut.
|
Typ článku: Recepty
Ihned podáváme s pokrájenými syrovými jahodami (nebo jiným ovocem podle chuti - meruňkami, borůvkami, malinami). Můžeme vylepšit politím sójovým jogurtem nebo vanilkovým dezertem Provamel.
Pro mlsouny ušleháme trochu rostlinné šlehačky granovita (musí být hodně vychlazená). Není třeba doslazovat, je sladká. Knedlíčky podáváme ihned po uvaření, chladnoucí tuhnou obdobně jako tvarohové.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 3043
Datum: 20. 6. 2009