Ovocné knedlíky
jemná celozrnná mouka, sůl, olej, ovoce podle vlastního výběru, posýpka, sladidlo
|
Typ článku: Recepty
Do 1 litru horké vody přidáme špetku soli, 1 pl oleje a takové množství jemné celozrnné mouky, aby vzniklo nelepivé, hladké těsto. Necháme dvě hodiny pod navlhčenou utěrkou odpočinout. Pomoučíme, vyválíme do válce a ukrajujeme kousky, které rozválíme na placičku. Do ní balíme ovoce podle vlastního výběru (švestky, třešně, čtvrtky jablek, banán apod.). Vaříme 6-8 minut.
Uvařené knedlíky můžeme podávat sypané mákem nebo sypané kokosem a omaštěné trochou oleje, případně sypané opraženou strouhankou se skořicí, hroznovým cukrem a omaštěné olejem nebo rostlinným máslem.
Lenka Pavelková, Velký Osek
Počet přečtení: 4514
Datum: 22. 3. 2009