Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čínská zeleninová omáčka

6 šálků různých druhů nakrájené zeleniny, 1 balení sušených hub, 1 šálek klíčků z fazole mungo, 2 stroužky utřeného česneku, 1 šálek vývaru z hub, 2 šálky vody, 1/4 šálku sójové omáčky tamari, 1 pl nastrouhaného zázvoru, 1 čl hořčičného semínka, 2 pl nakrájeného čerstvého koriandru, pár kapek omáčky Tabasco (možno vynechat), 4 pl kukuřičného škrobu
Rubrika: Omáčky
|
Typ článku: Recepty

Sušené houby vložte do mísy. Přelijte je 2 šálky horké vody a nechte 15 minut stát, aby změkly. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, 1 šálek výluhu odložte k pozdějšímu použití. Odkrojte a vyhoďte tuhé stonky. Houby nakrájejte a odložte stranou. Do velké pánve (woku) vlijte půl šálku vody. Přidejte utřený česnek, nastrouhaný zázvor a sušenou hořčici. Po chvíli přidejte nakrájenou zeleninu a houby a orestujte je (5 minut). Nakonec vložte zbývající ingredience, s výjimkou kukuřičného škrobu. Pod pokličkou vařte na mírném plameni 10 minut. Na závěr rozmíchejte kukuřičný škrob v polovině šálku studené vody a vlejte jej do omáčky. Míchejte, dokud nezhoustne.

Podávejte s rýží nebo pohankovými nudlemi. Na čím menší kousky zeleninu nakrájíte, tím rychleji bude uvařena. Doporučujeme následující druhy: zelenou cibulku, celer, mrkev, brokolici, zelenou papriku, kulatou cibuli, čínské zelí, zelený hrášek. Můžete vyzkoušet různé kombinace. V sezóně můžete použít i chřest.

Počet přečtení: 6361
Datum: 18. 1. 2009