Fakt hustá vomáčka
½ hrnku zeleninového bujonu, ¼ hrnku lahůdkového droždí (můžete podle chuti přidat), ½ lžíce misa, ½ lžíce tamari, 1 stroužek česneku, lisovaného, 1 lžíce tahini, 1 lžička sirupu z agáve, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce mouky
V rendlíku smícháme bujon a mouku a přivedeme k varu. Vaříme zvolna asi 3 minuty. Vmícháme zbylé přísady kromě misa a za míchání zvolna vaříme 3-5 minut, až začne omáčka houstnout. Odstavíme z ohně a vmícháme miso.
Se svým sýrovým nádechem a konzistenci, ve které zůstane lžíce stát, vás tahle omáčka podrží za všech okolností. Pokapejte jí třeba bramborovou kaši, karbanátky nebo smíchejte s těstovinami či zeleninou.
Z kuchařky Martiny Čermákové Vegmňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo Nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 3700
Datum: 15. 5. 2020