Omáčka Marinara se sušenými rajčaty
Omáčkou můžete buď servírovat studenou, nebo ji asi 10 minut nechat probublávat na nízkém plamenu, aby se chutě ještě víc smísily. Pokud ji budete ohřívat, zkuste do ní zamíchat půl šálku lahůdkového droždí, získáte tak krémovou konzistenci.
1 šálek sušených rajčat, 1 stroužek česneku, 1 šálek rajčat, nasekaných, 1 šálek vody, ½ šálku nastrouhané okurky, 3 lžíce konopného oleje, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžička oregana, 1 lžička rozmarýnu, ¼ lžičky tymiánu, mořská sůl podle chuti
Namočte sušená rajčaty do vody na 20 minut. Tuto vodu nevylévejte. Rozmixujte všechny přísady včetně vody z rajčat, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
V lednici vydrží až týden.
Z knihy Brendana Braziera Vegan v kondici, vydala Mladá fronta, a. s.