Čínské tofu se špagetami
Tofu nakrájíme na kostky, pokapeme shoyu a opečeme na oleji. Odstavíme. Na oleji osmahneme cibuli a za občasného míchání postupně přidáme na kostky nakrájené zelí (rychle osmažíme do sklovita), pórek nakrájený na dlouhé tenké nudle, žampiony nakrájené na plátky a nakonec kapii s trochou nálevu. Potom přidáme opečené tofu, zasypeme maizenou a zalijeme vodou. Necháme přejít varem a dochutíme zázvorem, shoyu, případně solí. Když chceme jídlo pikantnější, můžeme přidat špetku čili.
Do hotového jídla zlehka zamícháme celozrnné špagety uvařené v osolené vodě. Podáváme jako samostatné jídlo nebo se zeleninovým salátem ze zelí, pórku, rajčat apod.
Jedná se o jídlo, které se zavděčí svojí chutí i sytostí.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.