Cizrnová pomazánka s olivami
cizrna uvařená na měkko 1,5 š (1 š = 2 dl), olivy černé vypeckované 15 ks, dušená cibule 2 pl, sušené francouzské droždí 3 pl, olej olivový (nebo jiný) 3 pl, solčanka 1–1,5 čl, voda 1/3 š, shoyou – sójová omáčka 1 čl, česnek 3–4 stroužky, šťáva z 1/2 citrónu (pozor na pecky, jsou hořké)
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny umixujeme v mixéru na hladko. Podle vlastního uvážení můžeme přidat více oleje, vody či pochutin. Natíráme na celozrnný chléb a zdobíme kolečky z nakrájených oliv a zeleninou.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5094
Datum: 5. 8. 2009