Čočková polévka s quinoou
2 mrkve, ostrouhané a nakrájené, 2 řapíky celeru, nakrájené, ½ cibule, nakrájené, 4 šálky zeleninového bujónu, 1 šálek vody, 1/3 šálku hnědé čočky, 5 natí čerstvé petržele, nakrájené, 1 bobkový list, ½ šálku quinoy, ½ čaj. lžičky kmínu, ½ čaj. lžíčky soli (možno vynechat), ¼ čaj. lžičky česnekového prášku, ½ čaj. lžičky papriky, ½ čaj. lžičky dobromyslu, ½ čaj. lžičky bazalky
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na střední pánvi promíchejte mrkev, celer, cibuli, zeleninový bujón, vodu a čočku. Uveďte do varu na středním plamenu. Přidejte petržel a bobkový list. Povařte dvacet minut.
Přidejte quinou, kmín, sůl, česnekový prášek, papriku, dobromysl a bazalku. Povařte dalších dvacet minut – nebo tak dlouho, až čočka změkne.
Odejměte ze sporáku. Servírujte horké.
http://www.countrylife.cz/cocka-zelena-velka-500-g-bio-country-life
http://www.countrylife.cz/quinoa-250-g-bio-country-life
http://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wuerzl-kostky-66-g-bio-eden
Z časopisu Vibrant Life, April/May 2015
Počet přečtení: 3753
Datum: 25. 3. 2016