Čočkový šoulet s houbami
2 š malých ječmenných krup, 12 š vody, 1 1/2 čl soli
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Kroupy uvaříme doměkka na hustou kaši a přikryté necháme v páře dojít.
3 š čočky, 6 š vody, 2 čl solčanky
Předem namočenou a slitou čočku zalijeme 6 š vody, ochutíme a uvaříme doměkka.
1-1 1/2 š sušených hub, 1/4 š oleje, 1 š nakrájené cibule, 5 stroužků česneku, 1 pl mleté papriky, 2 čl majoránky, 1 pl sójové omáčky, sůl podle potřeby
Houby uvaříme doměkka a posekáme na drobné kousky. Na oleji osmažíme cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme malým množstvím vývaru z hub. Přidáme posekané houby, koření a prolisovaný česnek a smícháme s kroupami, čočkou a se zbytkem oleje.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3848
Datum: 25. 1. 2009