Čokoláda – přítel nebo nepřítel?
Čokoláda je vždy populární téma. Nová studie na 931 dospělých přináší spršku těm, kteří by rádi věřili, že „čokoláda zlepšuje náladu".
Rubrika: Stres a psychika
| Typ článku: Studie
Vědci z University of California v San Diegu zjistili, že lidé, kteří trpí depresí, spíše konzumují čokoládu. Čím více do deprese upadají, tím více čokolády spořádají. Podle autorů studie není zatím zcela zřejmé, co je příčina a co je následek.
Je známé, že kvalitní čokoláda je dobrým zdrojem antioxidantů. Na druhé straně je také velmi dobrým zdrojem cukru a tuku. Léčebné užívání čokolády se tedy dá jen těžko doporučit.
Arch Intern Med 2010;170(8):699-703
Počet přečtení: 4073
Datum: 31. 10. 2013