Děti, alergické reakce a bílkoviny
Zahřívání denaturuje bílkoviny kravského mléka a činí je méně reaktivními. I tyto denaturované bílkoviny však způsobují alergické reakce. Mléčné náhražky na bázi sóji rovněž potenciálně mohou způsobovat náhlá úmrtí, četnost výskytu alergií je však nižší než u náhražek založených na kravském mléku.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Bílkoviny v potravě, zvláště pak bílkoviny kravského mléka, jsou-li přítomny v mateřském mléce (v důsledku toho, co matka jí), mohou rovněž způsobovat u dětí alergické reakce. Za těchto okolností může mít i mateřské mléko určitý potenciál zapříčinit náhlé úmrtí.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3751
Datum: 4. 7. 2012