Džem ze sušeného ovoce
rozinky 1 š (1 š = 2 dl), švestky sušené 1 š, papája sušená 1/2 š, vroucí voda 1 š
Rubrika: Ovocné recepty
| Typ článku: Recepty
Je to zdravá náhrada běžných džemů, které obsahují velké množství bílého cukru. Tento džem navíc neprochází tepelnou úpravou. Jeho nevýhodou oproti jiným džemům je nízká trvanlivost, avšak předností je rychlá příprava, kdykoli je ho zapotřebí.
Sušené ovoce zalijeme vodou a necháme asi 15–20 minut stát. Pak ovoce scedíme (ale vodu zachováme), vložíme do mixéru a umixujeme pokud možno na hladko. Podle potřeby a hustoty během mixování přiléváme nálev z ovoce. Džem ze sušeného ovoce necháme zchladnout a natíráme na celozrnný chléb nebo pečivo.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4208
Datum: 28. 6. 2009