Džem ze sušeného ovoce
1 šálek rozinek, 1 šálek sušených švestek, 1 šálek sušené papájy, 1 šálek vroucí vody
Rubrika: Ovocné recepty
| Typ článku: Recepty
Sušené ovoce zalijeme vodou a necháme stát asi 15-20 minut. Ovoce scedíme (ale vodu zachováme), vložíme do mixéru a umixujeme pokud možno na hladko. Podle potřeby a hustoty během mixování přiléváme nálev z ovoce.
Džem ze sušeného ovoce necháme zchladnout a natíráme na celozrnný chléb nebo pečivo.
Je to zdravá náhrada běžných džemů, které obsahují velké množství bílého cukru. A navíc - tento džem neprochází tepelnou úpravou. Jeho nevýhodou oproti běžným džemům je nízká trvanlivost, výhodou pak naopak rychlá příprava, kdykoli ho potřebujeme.
Dobrou chuť přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 5119
Datum: 19. 11. 2007