Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ekologie

Koupání ve znečištěných vodách ohrožuje zdraví

Existuje více než 900 aktivních pesticidů se 40 000 chemickými vzorci. Ve Spojených státech amerických se používá asi 600 druhů...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Rady lékaře

Ryby sbírají a ve své tukové tkáni koncentrují toxické látky

Ryby sbírají a ve své tukové tkáni koncentrují toxické látky, jako např. pesticidy, uhlovodíky chlóru, dioxiny, chlorovaný...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Rady lékaře

Zdá se mi, že vzduch v našich domovech a na pracovištích je stále více znečištěn. Je to pravda?

Ve stále větší míře. Mnohé moderní domy a kanceláře jsou velice účinně izolovány z důvodu šetření energií. Tato výhoda...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Rady lékaře

Jak se můžeme bránit proti znečištění vzduchu?

Způsoby ochrany lze rozdělit do dvou základních skupin. Dokonalá, stoprocentní ochrana samozřejmě neexistuje, ale rozhodně můžeme...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Rady lékaře

Toxické látky poškozují mozek

V celkově znečištěném světě jsou toxiny často zodpovědné za chronické změny chování a psychické nemoci. Od počátku...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna pro duševní zdraví

Nemá přechod na rostlinnou stravu vliv na celosvětové zásobování potravinami?

Samozřejmě, že má. Přeorientováním se na rostlinnou stravu bychom mohli využít produkce obilí a luštěnin k vyřešení problému...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy

Možné podezření na vznik rakoviny a srdečních nemocí z konzumace ryb

Existuje stále víc důkazů o tom, že mezi toxickými látkami a chronickými nemocemi lidí, jako je rakovina a srdeční nemoci, které...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy

Rtuť v rybách

Ryby jsou nejrozšířenějším zdrojem rtuti v potravinovém řetězci. Úřad pro ochranu životního prostředí USA v roce 1996...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články

Jaké jsou ekologické výhody vegetariánského způsobu stravování?

Větší posun k vegetariánskému způsobu stravování by do velké míry omezil znečišťování životního prostředí způsobené...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Poradna výživy

Méně masa, méně tepla – snížení spotřeby hovězích steaků může zachránit planetu

Člověk, který konzumuje tzv. tmavé maso (hovězí, vepřové atp.), nepoškozuje podle vědců pouze svoje zdraví – přispívá tak i...Rubrika: Ekologie | Typ článku: Studie