Fazole Mexiko
1/2 š nakrájené cibule, 2 pl oleje, 1 š na proužky nakrájené zelené papriky, 1 š na plátky nakrájených rajčat, 1 1/2 pl rajského protlaku, 2 pl hrubé mouky, 2 š vývaru z fazolí, 1 čl soli, 4 stroužky česneku, 1/2 čl skořice, 1/2 čl zázvoru, 1 pl sójové omáčky, 4 š doměkka uvařených barevných fazolí
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na oleji podusíme cibuli společně s rajčaty a paprikou. Po krátkém dušení přidáme rajský protlak, orestujeme a zaprášíme 1 pl hrubé mouky. Promícháme a zalijeme studeným vývarem z fazolí. Jemně rozšleháme, dochutíme a povaříme. Smícháme s uvařenými fazolemi, necháme přejít varem, za stálého míchání přisypeme 1 pl hrubé mouky a po třech minutách odstavíme. Podle potřeby dochutíme solí.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3864
Datum: 25. 1. 2009