Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Fazole s kedlubnou

fazole bílé nebo strakaté 2–3 šálky (namočíme, slijeme), voda 12 š, bobkový list 3 ks, bazalka 1 čl, saturejka 1 čl, solčanka 1/2 –3/4 pl, kedlubna 2 ks, cibule 2 velké nakrájet, olej 2 pl, mouka 3–4 pl, sójové mléko 2 š, sůl a citronová šťáva na dochucení, rostlinné máslo na zjemnění
|
Typ článku: Recepty

Fazole po namočení slijeme a vaříme v 12 š vody s přidáním bobkového listu. Když jsou fazole téměř měkké, ochutíme je bylinkami a přidáme na menší hranolky nakrájenou nebo nastrouhanou kedlubnu. Dusíme, až jsou kedlubna i fazole měkké.

Na oleji podusíme nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a po chvilce smahnutí zalijeme studeným sójovým mlékem. Zásmažku rozšleháme a vlijeme do dusících se fazolí. Povaříme několik minut, potom dochutíme solí a citronovou šťávou a zjemníme rostlinným máslem. Jídlo je hustější omáčkovité konzistence s přiměřeným množstvím omáčky. Je jemné, příjemné chuti. Podáváme s chlebem a pečeným obilným karbanátkem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 3947
Datum: 6. 7. 2010