Fazole s těstovinami
2 š suchých fazolí (namočíme), 12 š vody, 3 čl solčanky, 1 čl soli, 2 š nalámaných celozrnných špaget (nebo jiných celozrnných těstovin), 3 pl oleje, 1 š nakrájené cibule, 2 pl petrželové natě, 1-2 pl hrubé mouky
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Namočené fazole slijeme, vaříme ve vodě 10 minut, znovu slijeme a vaříme ve 12 š vody spolu se solčankou do změknutí (fazole se nesmějí rozpadat). Potom přidáme těstoviny, sůl a opět vaříme do změknutí. Za stálého míchání zaprášíme moukou, necháme povařit a odstavíme. Na oleji osmažíme cibuli a krátce i petrželovou nať a vmícháme do hotového jídla. Dochutíme podle potřeby solčankou nebo solí. Jídlo má být hustší konzistence.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 3688
Datum: 25. 1. 2009