Fazole v rajské omáčce
2 pl oleje, 1/2 š nakrájené cibule, 2 pl rajského protlaku, 1 1/2 čl cukru, 2 bobkové listy, 1 1/2 čl citronové šťávy, 2 pl polohrubé mouky, 2 š vody nebo vývaru z fazolí, 1 š sójového mléka, 1 1/2 čl solčanky, 1/2 čl soli, 4 š bílých fazolí uvařených doměkka
Rubrika: Luštěninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme cukr, citronovou šťávu, bobkový list a spolu s rajským protlakem podusíme. Potom zaprášíme moukou, zalijeme studenou vodou (nebo vývarem) a sójovým mlékem. Rozšleháme, dochutíme a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Prolisujeme a cibuli vrátíme do přecezené omáčky. Smícháme s fazolemi a podle potřeby dochutíme solí.
Můžeme připravit i fazole s omáčkou na způsob „svíčková“ na smetaně.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 4371
Datum: 25. 1. 2009