Horké karobové kakao
Šálek horkého karobového kakaa poslouží jako jednoduchý dezert. Karobové kakao je překvapivě husté a vyniká krémovitou konzistencí, a to i když je připravené pouze s vodou. Jeho chuť připomíná hořskosladkou čokoládu. Vzhledem k tomu, že karob je sladší než kakao, není třeba je příliš oslazovat (někdo se bez slazení i zcela obejde).
Rubrika: Nápoje, mléka a koktejly
| Typ článku: Recepty
2 pol. lžíce neslazeného karobového prášku (světlého), ¼ čaj. lžičky kukuřičného škrobu, 180-240 ml vody nebo vanilkového sójového (příp. rýžového) mléka, sladidlo podle vašeho vývěru (není nutné)
Na malé pánvi promíchejte karob s kukuřičným škrobem. Postupně přidávejte vodu nebo mléko, tak aby byla směs co nejhladší. Za stálého míchání zahřívejte, dokud nepřivedete skoro do varu.
Vmíchejte pro chuť vanilkový extrakt, případně oslaďte.
Z knihy dr. Neala Barnarda Breaking the Food Seduction.
Počet přečtení: 5501
Datum: 14. 7. 2017