Hořkosladká aféra
Průměrný Čech zkonzumuje ročně (podle statistiky) 39 kilogramů cukru, což představuje 21 lžiček cukru denně. Hlavním zdrojem cukru jsou kilogramové pytlíky s cukrem, které si koupíte v samoobsluze a doma je používáte při vaření.
Rubrika: Hubnutí a obezita
| Typ článku: Poradna výživy
Z přímo konzumovaných kupovaných potravin obsahují největší množství cukru různé limonády (coca-cola apod.), následované pekárenskými výrobky a zákusky.
Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University
Počet přečtení: 2846
Datum: 13. 3. 2009
Mohlo by vás zajímat
Co je špatného na užívání cukru?Je to pravda, že organismus si dokáže vyrobit cukr ze všeho, co jíme?Tipy, jak nahradit cukrČetla jsem, že každý občan ČR ročně zkonzumuje v průměru 39 kg cukru – to představuje 21 kávových lžiček cukru denně. To mi připadá strašně moc. Vždyť přece vím, kolik u nás doma kupujeme cukru?