Houbová omáčka
200 gramů nakrájených hub, 2 nakrájené pórky, 2 1/4 šálku vody, 1 čl dobromyslu (oregana), 1 čl tymiánu, 1 pl sójové omáčky tamari, 4 pl kukuřičného škrobu
Houby orestujte spolu s pórkem, dobromyslem a tymiánem ve čtvrt šálku vody (asi 10 minut). Smíchejte kukuřičný škrob a tamari se 2 šálky studené vody. Přidejte ke směsi pórku a hub. Vařte na mírném plameni za častého míchání tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne (asi 20 minut).
Nemáte-li k dispozici pórek, použijte místo něj jednu nakrájenou cibuli. Podávejte s rýží anebo nějakou jinou obilovinou, s brambory, vaflemi, vegetariánskými burgery anebo zeleninou.
Počet přečtení: 4531
Datum: 18. 1. 2009