Hyperaktivní dětí mohou být alergické na potraviny obsahující salicyláty
Dr. Feingold, dětský lékař a alergolog, vyloučil ze stravy dětí potraviny obsahující salicyláty (mandle, jablka, meruňky, ostružiny, třešně, okurky, rybíz, hroznové víno, rozinky, nektarinky, broskve, pomeranče, švestky, jahody, rajčata). Často došlo k jejich zklidnění.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Podle dr. Crooka mohou stejné symptomy vyvolat i cukr, vejce, mléko, čokoláda, citrusy, kukuřice a výrobky obsahující pšeničnou mouku. Někdy trvá po vyloučení potraviny až tři týdny, než dojde ke zlepšení stavu.
Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.
Počet přečtení: 6045
Datum: 29. 5. 2011