Instantní ovesná kaše
3 š ovesných vloček, 1/2 š sezamových semínek, 1 š kokosové moučky, 2 pl sušeného sójového mléka
|
Typ článku: Recepty
Ovesné vločky nasucho opražíme na slabém ohni na pánvi do voňava (mícháme), potom přisypeme sezam a společně pražíme, dokud nemají světlehnědou barvu. Odstavíme, zamícháme kokosovou moučku a sušené sojové mléko a necháme vychladnout. Směs najemno pomeleme na kávovém mlýnku. Instantní kaši si můžeme připravit do zásoby, uskladnit ve sklenici a v případě potřeby si v krátkém čase připravit obilnou kaši.
Další úprava instantní kaše:
2 jablka, 1 banán, 2 pl medu, 3 čl vanilky, 1 1/2 š vody, meloun na ozdobu
Jablka a banán postrouháme nebo umixujeme, přidáme med, vanilku a tuto směs smícháme s vločkovou instantní kaší a přidáme 1 1/2 š vody. Můžeme servírovat současně s melounem nebo jiným šťavnatým ovocem.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin
Počet přečtení: 8142
Datum: 26. 1. 2009