Jablkový kynutý koláč s ořechy
350 g celozrnné pšeničné mouky, 50 g hladké sójové mouky plnotučné, 4 polévkové lžíce olivového oleje za studena lisovaného, 1 polévková lžíce medu, 250 ml vody nebo sójového mléka, 1/2 kostky droždí, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, asi 1 kg oloupaných nahrubo nastrouhaných jablek
Rubrika: Moučníky, dezerty
| Typ článku: Recepty
Připravíme těsto řidší než na buchty. Po hodinovém kynutí těsto rozprostřeme mokrýma rukama na plech vymazaný olivovým olejem. Necháme opět asi čtvrt hodiny kynout, povrch hustě posypeme ořechy a pokryjeme vyšší vrstvou strouhaných jablek. Kdo snese, posype jemně skořicí. Pečeme zhruba půl hodiny.
Kdo si myslí, že potřebuje koláč sladší, posype povrch těsta vanilkovým cukrem a pak teprve navrství jablka.
Počet přečtení: 5005
Datum: 15. 6. 2012