Jáhlová pěna
voda 5 š (1 š = 1,8 dl), jáhly 1,5 š, sušené sójové mléko 5 pl, sůl 1⁄3čl, med 1,5 pl, vanilkový cukr 1/2 sáčku, rozinky 3 pl, ovoce kompotované š, lískové oříšky mleté na posypání
|
Typ článku: Recepty
Propláchnuté jáhly uvaříme ve vodě. Doba varu na mírném ohni je asi 20 minut. Po rozvaření na kaši přidáme sušené sójové mléko, sůl, med a vanilkový cukr a umixujeme ponorným mixérem. Přimícháme rozinky a dávkujeme na dva talíře, přičemž si ponecháme 1 šálek jáhlové pěny. Zbylou kaši umixujeme s kompotovaným ovocem a zálivkou zalijeme kaši na talíři. Nakonec posypeme mletými oříšky a ozdobíme plátky ovoce.
Jídlo je pěnovité konzistence, hladké, s přidáním rozinek. Je to vynikající a výživná snídaně.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 2953
Datum: 10. 6. 2009