Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jáhlová pěna

voda 5 š (1 š = 1,8 dl), jáhly 1,5 š, sušené sójové mléko 5 pl, sůl 1⁄3čl, med 1,5 pl, vanilkový cukr 1/2 sáčku, rozinky 3 pl, ovoce kompotované š, lískové oříšky mleté na posypání

Propláchnuté jáhly uvaříme ve vodě. Doba varu na mírném ohni je asi 20 minut. Po rozvaření na kaši přidáme sušené sójové mléko, sůl, med a vanilkový cukr a umixujeme ponorným mixérem. Přimícháme rozinky a dávkujeme na dva talíře, přičemž si ponecháme 1 šálek jáhlové pěny. Zbylou kaši umixujeme s kompotovaným ovocem a zálivkou zalijeme kaši na talíři. Nakonec posypeme mletými oříšky a ozdobíme plátky ovoce.

Jídlo je pěnovité konzistence, hladké, s přidáním rozinek. Je to vynikající a výživná snídaně.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2953
Datum: 10. 6. 2009