Jáhlová pomazánka s lískovými oříšky
jáhly uvařené na hustou kaši (se sójovým mlékem) 1,5 š (1 š = 2 dl), lískové oříšky š, sójové mléko natural 1/4 š, med 1–2 pl, vanilkový cukr 1 čl
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Lískové oříšky opražíme na sucho a umeleme na mlýnku (nebo umixujeme v mixéru). Pak je vložíme do mixéru spolu s jáhlami a sladidly a mixujeme. Postupně přiléváme podle potřeby sójové mléko a mixujeme, až je pomazánka hladká a má požadovanou hustotu. Natíráme na celozrnné pečivo a zdobíme ovocem (banán, kiwi, jahody).
Pomazánka je téměř hladká s typickou vůní opražených oříšků.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4226
Datum: 22. 6. 2009