Jahody
Poměrně vysoký obsah přírodní kyseliny salicylové předurčuje jahody jako výborný prostředek k léčbě dny, revmatických onemocnění a nemocí z nachlazení (3 - 5 denní kůry). Svým obsahem pektinů, barviv, vláknin, ovocných kyselin, enzymů, vitamínů usnadňují trávení, činnost střev a látkovou proměnu.
Rubrika: Ovoce
| Typ článku: Encyklopedie
Konzumace plodů jahod velmi příznivě působí jako lék na kůži, především proti akné, plísním a vředům. Jsou účinné v prevenci nádorových onemocnění, zejména žaludku.
Dlužno ovšem podotknout, že u všech potravin, kde je zmíněn jejich protinádorový účinek však neznamená to, že pokud budete dále konzumovat maso, mléko a vejce a k tomu tu či onu potravinu, že nebudete náchylní k těmto onemocněním. Je třeba si uvědomit, co převažuje.
Počet přečtení: 5347
Datum: 25. 12. 2007