Stravování

Povzbuzující prostředky
Pod pojem povzbuzující a omamné prostředky zařazujeme velké množství látek, které dráždí žaludek, otravují krev a vzrušují...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Strava, antioxidanty a astma
Strava živočišného původu bývá spojována se zvýšeným rizikem vzniku astmatu.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Cukr stokrát jinak
Průměrný Američan, počítáme-li každého muže, ženu i dítě, spotřebuje 42 čajových lžiček cukru denně. Pokud by chtěl toto...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Co se skrývá za živočišnou stravou
Mnozí si uvědomujeme, že stojíme před závažnými celosvětovými společenskými a ekologickými problémy. Jen málokdo z nás...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Maso – proč ne?!
Pro zajímavost prezentujeme zkrácený průřez zajímavou publikací, ve které autor již před třiceti lety uspořádal do pěti skupin...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Střevní mikrobiota
Všechno nasvědčuje tomu, že tak, jak stárneme, stárne s námi i naše střevní mikrobiota. Jakže? I na naše bakterie by měl stát...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře
Karob aneb svatojánský chléb
Naštěstí pro nás, kteří máme rádi čokoládu, je dostupná náhrada, u které je daleko příznivější výrobní proces a vyšší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Tloustne se po ovocných a oříškových tyčinkách?
Na trhu je velké množství energetických tyčinek obsahujících pouze zdravé přísady, jako je sušené ovoce, semínka a ořechy....Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Strava a imunita
Systematický vědecký výzkum od počátku 60. let 20. století opakovaně potvrzuje, že strava s vysokým obsahem vlákniny ze zeleniny...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Výhody dvou jídel denně
Vynechání večeře pomůže snížit až o jednu třetinu náklady na jídlo, zkrátí dobu věnovanou přípravě jídla – vaření...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články