Výživová poradna

Jak zabránit přísunu nadbytečného fosforu
Příliš fosforu v krvi zvyšuje riziko selhání ledvin, a tím může způsobit předčasnou smrt.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Každých deset dnů nový začátek
Průměrná délka života buňky chuťových pohárků je jen asi 250 hodin. To znamená, že každý z našich chuťových pohárků je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Cukr návykovější než kokain?
V posledních letech došlo k exponenciálnímu nárůstu počtu vědeckých článků o závislosti na potravinách. Podnítila jej studie...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Rozhodující faktory změny hmotnosti
Výzkumný tým prostudoval více než tisíc studií publikovaných od roku 2000, aby provedl systematický přezkum toho, které potraviny...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie
Měli bychom si dát pozor na oxaláty?
Ledvinové kameny postihnou během života až jednoho z deseti lidí. Oxalátové kameny jsou nejběžnějším typem, který se tvoří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Které jsou nejlepší zdroje vlákniny?
Americká lékařská asociace zveřejnila shrnutí potravin bohatých na vlákninu, které uvádí celou řadu nerafinovaných rostlinných...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Vysoký glykemický index
Když podáte lidem dva druhy jídel, které jsou stejné, co se týká kalorií, výživové hodnoty a chuti, ale jedno má vysokou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Efekt svatozáře
Když lidé dostanou energeticky úsporné pračky, mají tendenci začít víc prát, a tím anulovat úspory energie. Podobně může...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Protizánětlivé účinky ovoce a zeleniny
I když všechny potraviny rostlinného původu mohou mít protizánětlivé účinky, některé rostliny jsou účinnější než jiné.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Fazole za všechny peníze
Sójové boby jsou vnímány jako zdravá potravina, která chrání své pravidelné konzumenty před srdečními chorobami. Ale je sója...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Studie