Jak málo tuku a bílkovin bych měla jíst, chci-li svým kloubům a kostem poskytnout příležitost, aby se daly do pořádku?
Ideální by bylo nekonzumovat v podobě tuku více než 5 až 10 procent kalorií a ve formě bílkovin rovněž ne více než 5 až 10 procent kalorií. Tato čísla přispějí ke zdraví celého vašeho těla, nejenom k léčení artritidy.
Rubrika: Artritida
| Typ článku: Rady lékaře
Chcete-li udržet hladinu tuků a bílkovin na bezpečně nízké úrovni a přitom získat z dostupných potravin dostatečné množství kalorií, musíte si vybírat ze škrobovin (obiloviny, luštěniny), zeleniny a ovoce. Dokonce i mezi těmito potravinami by bylo dobré omezit luštěniny, tedy fazole, hrách a čočku, které obsahují hodně bílkovin, a některé potraviny rostlinného původu, jako jsou ořechy, semena, avokádo, olivy, výrobky ze sójových bobů a rostlinné oleje, které obsahují hodně tuku.
Dr. John A. McDougall, odborník na prevenci a léčbu civilizačních chorob
Počet přečtení: 3420
Datum: 15. 1. 2009