Je pro nás čokoláda dobrá – nebo ne?
Čokoláda je už dlouho dobu horkým tématem - a to i ve vědecké literatuře. Výsledky nové studie na více než 900 mužích a ženách přinesly poznatek, že ti, u kterých byla diagnostikována deprese, byli většími jedlíky čokolády než ti, kteří depresí netrpěli (8 porcí měsíčně vs. 5 porcí měsíčně).
Rubrika: Stres a psychika
| Typ článku: Studie
Lidé, kteří měli depresi nejvážnější, konzumovali největší množství čokolády. Výsledky se nedaly vysvětlit různým příjmem tuků, sacharidů anebo kalorií.
Je celkem jasné, že čokoláda není pro dobrou výživu nezbytná. Možná bychom měli počkat na výsledky dalších vědeckých studií, které ukážou, zda je rozumné ji jíst či nikoliv.
Arch Intern Med 2010;170(8):699-703
Počet přečtení: 3889
Datum: 2. 6. 2013