Ječné kroupy s fazolemi
Fazole vložte do velkého hrnce s vodou a přiveďte do varu. Vařte 1 minutu, odstavte, dejte pod pokličku a nechte 1 hodinu namáčet (anebo je můžete namočit přes noc). Poté je opět přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte asi 1 hodinu. Přidejte kroupy, cibuli a houby. Vařte ještě dalších 45 minut. 15 minut před podáváním vložte špenát a zbývající ingredience. Dobře promíchejte a vařte posledních 15 minut. Servírujte horké.
Před tím, než přidáte špenát, zkuste, jestli jsou fazole měkké. Může se stát, že bude potřeba fazole a kroupy povařit o trochu déle. Tento pokrm můžete připravit i v pomalém hrnci. Do hrnce s vodou vložte fazole, kroupy, cibuli a houby. Vařte na vysokém stupni 6–8 hodin anebo na nízkém stupni 10–12 hodin. 30 minut před servírováním přidejte špenát a zbývající ingredience. Dovařte na vysokém stupni.