Jednoduchá rajská omáčka
2 šálky rajského protlaku, 2 šálky konzervovaných rajčat, 1 čl sušené cibule v prášku, 1/2 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), 1/2 čl bazalky, 1/2 čl dobromyslu (oregana), 1 pl sušené petržele, 1 pl sójové omáčky tamari, kapka Tabasco omáčky (možno vynechat)
Všechny ingredience smíchejte v pánvi, rajčata rozmačkejte vidličkou. Uveďte do varu, ztlumte plamen a vařte na mírném plameni asi 15 minut. Občas zamíchejte. Podávejte s celozrnnými těstovinami.
Je to rychlá a jednoduchá rajská omáčka, kterou snadno uvaříte i ve dnech, kdy nebudete mít k přípravě jídla mnoho času. Není tak hustá ani aromatická jako omáčky, které se vaří celý den. Je možné ji také použít jako omáčku na těstoviny, obiloviny nebo pečené brambory.
Počet přečtení: 5732
Datum: 18. 1. 2009