Kaše z ovesných vloček s banánem a pomerančem
Kaše s rozvařenými vločkami je vláčná, dostatečně sytá a hodnotná. Kromě bílkovin ze sójového mléka a samotných vloček obsahuje hodně vlákniny, vitaminů skupiny B a minerálních látek. Je vhodná jako zdravá snídaně.
|
Typ článku: Recepty
sójové mléko natural 2 š (1 š = 2 dl), voda 1 š, sůl špetka, med 1,5 pl, ovesné vločky jemné 6 pl, rozinky 1–2 pl, vanilkový cukr podle chuti, banány na ozdobu, pomeranče na ozdobu
Sójové mléko zavaříme s vodou a přidáme špetku soli. Vločky vsypeme do tekutiny a zamícháme. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 15–20 minut. Po odstavení přidáme sušené rozinky a osladíme. Kaši dávkujeme na talíře (část kaše můžeme smíchat s karobem a podávat ji dvoubarevnou) a zdobíme plátky banánu a pomeranče.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 7296
Datum: 2. 2. 2010