Kuskusová kaše se slunečnicí a malinami
sójové mléko natural 2 š (1 š = 2 dl), voda 1 š, sůl špetka, med 1,5 pl, kuskus celozrnný 4–6 pl, vanilkový cukr podle chuti, rozinky 1–2 pl, maliny na ozdobu, slunečnice na posypání, kokos na posypání
|
Typ článku: Recepty
Sójové mléko zavaříme s vodou, přidáme špetku soli. Kuskus vsypeme do tekutiny a zamícháme. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 12–15 minut. Po odstavení přidáme sušené rozinky a osladíme. Kaši rozdělíme na talíře a zdobíme například malinami. Nakonec posypeme slunečnicí a kokosem.
Kuskusová kaše není hladká, její konzistenci tvoří malé kuličky kuskusu, které se díky vysokému obsahu škrobu rozvaří na kaši. Je to nenáročná, rychlá a chutná snídaně.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 5925
Datum: 16. 6. 2009