Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rýžová kaše s banánem, karobem a lískovými oříšky

sójové mléko natural 2 š (1 š = 2 dl), voda 1 š, sůl špetka, cukr přírodní 2–3 čl, rýže natural 5 pl, vanilkový cukr osladíme, rozinky 1–2 pl, banány na ozdobu, lískové oříšky na ozdobu, svatojánský chléb – prášek na posypání

Sójové mléko zavaříme s vodou a přidáme špetku soli. Rýži propereme v horké vodě a scezenou ji přidáme do vařící se tekutiny. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 40 minut. Kaši zčásti umixujeme, ale tak, aby v ní zůstala část celé rýže. Potom necháme projít varem. Po odstavení přidáme sušené rozinky a osladíme. Kaši dávkujeme na talíře a zdobíme plátky banánu, oříšky a nakonec jemně posypeme svatojánským chlebem – karobem (přes sítko).

Kaše je nestejnorodé kašovité konzistence, ve které je část rýže umixovaná a část celá. Po ozdobení je pro oko i pro chuť lákavou snídaní či lehkou večeří.

http://www.countrylife.cz/napoj-sojovy-natural-1-l-bio-provamel

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 6223
Datum: 14. 6. 2009