Rýžová kaše s banánem, karobem a lískovými oříšky
Sójové mléko zavaříme s vodou a přidáme špetku soli. Rýži propereme v horké vodě a scezenou ji přidáme do vařící se tekutiny. Za občasného míchání vaříme na slabém plameni asi 40 minut. Kaši zčásti umixujeme, ale tak, aby v ní zůstala část celé rýže. Potom necháme projít varem. Po odstavení přidáme sušené rozinky a osladíme. Kaši dávkujeme na talíře a zdobíme plátky banánu, oříšky a nakonec jemně posypeme svatojánským chlebem – karobem (přes sítko).
Kaše je nestejnorodé kašovité konzistence, ve které je část rýže umixovaná a část celá. Po ozdobení je pro oko i pro chuť lákavou snídaní či lehkou večeří.
http://www.countrylife.cz/napoj-sojovy-natural-1-l-bio-provamel
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.