Kolik lidí trpí potravinovými alergiemi a jak se projevují?
Odborníci odhadují, že až 60 procent lidí žijících v naší bohaté společnosti trpí nějakou alergií na potraviny. Potravinové alergie mají mnoho příznaků a způsobují nebo zhoršují celou řadu nemocí.
Rubrika: Alergie
| Typ článku: Rady lékaře
Mezi nejběžnější patří artritida, kolitida, gastritida, průjem, pomočování, napětí, únava, vyrážky na kůži a bolesti hlavy. Onemocnění dýchacího traktu, jako je ucpaný nos, sinusitida (zánět dutin) či astma, mohou být rovněž způsobovány alergií na potraviny.
Mezi potraviny, které způsobují alergii nejčastěji, patří mléko, vejce, čokoláda, korýši, ryby, pšenice, kukuřice, citrusové ovoce, rajčata, jahody a ořechy.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3967
Datum: 18. 5. 2012