Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Konzumace masa zvyšuje riziko rakoviny žaludku

Existují dva hlavní důvody, proč se vyhýbat soli: rakovina žaludku a vy­soký krevní tlak. Nadměrná konzumace soli se považuje za možnou příčinu rakoviny žaludku.
|
Typ článku: Studie
Zvýšené riziko rakoviny žaludku spojované s vysokou konzumací soli je srov­natelné s nebezpečím plynoucím z kouření nebo nadměrného pití alkoholu, ale je jen z poloviny tak vysoké, jako riziko z denní konzu­mace masa.

Studie prováděná na téměř půl milionu lidí zjistila, že porce masa denně (velká asi jako balíček karet) zvyšuje riziko rakoviny žaludku přibližně pětkrát. Nejvyšší riziko se prokázalo při konzumaci uzenin.

Počet přečtení: 166
Datum: 4. 12. 2023