Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Rafinované a smažené potraviny a onemocnění střev

Mnoho lidí trpí některým typem zánětlivého střevního onemocnění, např. syndromem dráždivého tračníku (IBD).
|
Typ článku: Studie
Rozsáhlá mezinárodní studie, které se zúčastnilo více než 116 000 osob, zjistila, že konzumace více než pěti porcí silně rafinovaných potravin (nealkoholických nápojů a zpracovaného masa) denně riziko významně zvyšovala. Konzumace smažených potravin (např. kuřecích nugetek či hranolků) zvyšovala riziko ještě více.

Zaměření stravy na celozrnné potraviny s minimálním zpracováním je zdravý způsob stravování, který snižuje riziko mnoha zdravotních problémů.

Počet přečtení: 174
Datum: 27. 11. 2023