Královská omáčka
1 nakrájená cibule, 2 zelené papriky, nakrájené, 200 g nakrájených hub, 3/4 šálku vody, 3/4 šálku celozrnné pšeničné mouky, 3 šálky ořechového nebo rýžového mléka, 1 šálek vody, 2 pl sójové omáčky tamari, 100 g pálivých červených papriček, nakrájených
Ve velké pánvi povařte 10 minut cibuli, zelenou papriku a houby ve 3/4 šálku vody. Odstavte. Vmíchejte mouku a poté pomalu 3 šálky ořechového (vysoký obsah tuku) či rýžového (nízký obsah tuku) mléka, 1 šálek vody a tamari. Vařte na středním plameni za stálého míchání tak dlouho, dokud směs neprojde varem a nezhoustne. P
řidejte do směsi pálivé červené papričky. Povařte za stálého míchání ještě další dvě minuty, aby se papričky prohřály. Podávejte horké s rýží, celozrnnými obilovinami, celozrnnými toasty anebo pečenými bramborami.
Počet přečtení: 3201
Datum: 18. 1. 2009