Královské fazole
Na fazole se často pohlíží jako na jídlo pro chudé. Když se na ně však podíváme z pohledu zdraví srdce a oběhového systému, pak se jedná o potravinu pro královskou rodinu. Pravidelná konzumace fazolí dokáže snížit cholesterol a riziko infarktu, má vliv i na hladinu krevního cukru.
Rubrika: Srdce a cévy
| Typ článku: Studie
Jedna studie zjistila, že lidé, kteří jedli denně porci fazolí - obvykle se jednalo o fazoli černá ledvina - měli skoro o čtyřicet procent nižší riziko infarktu než ti, kteří fazole jedli zřídka.
Fazole jsou plné bílkovin, vlákniny, vitaminů, minerálů a pomalu se vstřebávajících sacharidů - jsou tak vynikajícím a široce použitelným pokrmem. Výborné jsou jako hlavní chod, v polévkách, jako příloha anebo rozmačkané s česnekem jako zdravá pomazánka.
Tak neváhejte - dopřejte si královskou pochoutku!
Harvard Heart letter
Počet přečtení: 4643
Datum: 28. 4. 2011