Kroupová pomazánka s olivami
ječné kroupy uvař. doměkka 2,5 š (1 š = 2 dl), česnek čerstvý 2–3 stroužky, paprika mletá sladká 1/2 čl, petrželová nať sušená 1 čl, olivy černé vypeckované 12 ks, droždí francouzské suš. 4 pl, olej olivový 6 pl, solčanka 1 čl, voda 3/4 –1 š
Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry
| Typ článku: Recepty
Všechny suroviny vložíme do mixéru a umixujeme na hladko. Podle vlastního uvážení a chuti můžeme přidat víc vody, oleje, krup nebo ochucovadel. Natíráme na celozrnný chléb, který ozdobíme kolečky oliv, cibulí nebo jinou zeleninou.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 4642
Datum: 11. 8. 2009